Over PLint-sites

PLint-sites is in 2013 opgericht door Pim Hooghiemstra. Een half jaar later sloot ook Leonie Derendorp aan en sindsdien hebben we vele websites, webshops en webapplicaties ontwikkeld. Voor een aantal projecten zijn we al jaren actief betrokken bij de doorontwikkeling (bijvoorbeeld Horren.com, Finefoods Online en Intodrives’ drijfverenscan).

We werken samen met onze klanten aan een applicatie en zijn graag betrokken bij het hele proces, van idee tot ingebruikname. Wanneer we twijfelen over het nut van een gewenste uitbreiding of nieuwe functie, of denken dat er nog betere oplossingen zijn, dan bespreken we dat eerst. Zo komen we tot de beste oplossingen waar je als klant echt wat aan hebt. Bij PLint-sites gebruiken we geen onpersoonlijk ticketsysteem en we hebben geen managers. Je spreekt direct met een van ons of ons beide zodat we jou doelen snel en zonder ruis op de lijn kunnen realiseren.

We zijn realistisch over de mogelijkheden, kosten en planning. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Als we niet aan een project voor een klant werken, dan studeren we of werken we aan onze eigen projecten (bijvoorbeeld Cycling Story Koersspel, Solo Cooking, Train-mee en Librarian). Het web is namelijk continu in ontwikkeling en wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Met nieuwe technieken ontstaan immers nieuwe mogelijkheden en deze testen we graag eerst uit in een project van onszelf. Alleen als we ervan overtuigd zijn dat iets nieuws ook echt iets beters is, dan zetten we dit in de toekomst ook graag voor onze klanten in.

Ons werk is ontzettend leuk en uitdagend, maar soms is het ook belangrijk om even ons hoofd leeg te maken. Dan ontsnappen we even uit ons kantoor voor een mooie fietstocht door de Limburgse heuvels, zodat we daarna weer met een frisse blik naar complexe problemen kunnen kijken.

Lees meer over onze visie op webdevelopment

Pim Hooghiemstra

Pim is na zijn studie technische wiskunde gepromoveerd bij het Netherlands Institute for Space Research (SRON) in Utrecht. Sinds 2013 is hij de frontend expert van PLint-sites.

Hij brainstormt graag met de klanten over hun ideeën en plannen, en denkt graag mee over de juiste oplossing voor het vraagstuk van de klant. De uitkomst van een dergelijk overleg vertaalt hij naar een functioneel plan dat de basis vormt voor de ontwikkeling.

Er gebeurt momenteel ontzettend veel in de frontend-wereld, voornamelijk op het gebied van Javascript en de bijbehorende frameworks. Pim volgt deze ontwikkelingen op de voet, en past ze graag toe in allerlei demo projecten om de mogelijkheden te onderzoeken en ervaring op te doen. Wat goed bevonden wordt, brengt hij daarna graag onder de aandacht bij onze klanten.

“Als kleine jongen wilde ik alleen maar rekenen. Dat leidde tot een studie Wiskunde en nu een diepe duik in frontend webdevelopment. Ik hou ervan om gave, dynamische interfaces te bouwen waar bezoekers van onze websites blij van worden!”

Leonie Derendorp

Leonie heeft na het afronden van een bachelor scheikunde, een master meteorologie en een promotie onderzoek in de atmosferische chemie uiteindelijk haar plek gevonden als backend expert van PLint-sites.

Zij werkt het functioneel plan dat uit Pim’s overleg met de klant volgt op technisch vlak uit: de verschillende onderdelen van een feature worden onderverdeeld in kleine, concrete blokjes die op een logische manier geprogrammeerd kunnen worden. Zo kunnen we hier later makkelijk uitbreidingen of verfijningen aan toe voegen en kunnen we ook in de toekomst de wensen van de klant blijven realiseren.

Leonie is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen backend webdevelopment, maar houdt zich ook bezig met design, SEO, SEA en het optimaliseren van websites en webshops. Wat doen bezoekers op een website en waar haken ze af? Door dergelijke vraagstukken te onderzoeken kunnen we websites nog beter maken en dat is waar we het uiteindelijk voor doen.

“Het begint met het structureren van de wensen van onze klanten en de vertaalslag maken naar een technisch plan. De grootste uitdaging is het verenigen van design en functionaliteit. Als dat lukt en we de klant kunnen verrassen met slimmigheidjes waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht, dan ben ik gelukkig.”

PLint-sites in de media

Van klimaat onderzoeker naar webdeveloper. In april 2018 vertelt Leonie in de IMAU nieuwsbrief over deze overstap.

Leonie in de IMAU nieuwsbrief over de overstap van klimaatonderzoeker naar webdeveloper

Op 2 april 2016 stond Leonie als ondernemer van de dag in de nieuwsbrief en op de website van Wij Limburg. Lees het volledige artikel hier.

Leonie Derendorp van PLint-sites als ondernemer van de dag in Wij Limburg

Wil je eens praten over wat wij voor je kunnen betekenen? Laat een berichtje achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.