Maatwerk website met recepten gericht op één persoon

Als je op zoek bent naar een lekker gerecht, dan zijn er online genoeg recepten te vinden. Keuze genoeg, maar er is één probleem met de meeste recepten: ze zijn bedoeld voor hele gezinnen of minstens voor twee personen, terwijl er in Nederland steeds meer alleenstaanden zijn.

Nu lijkt het eenvoudig om gewoon een halve portie te koken, maar dat blijkt in de praktijk toch lastig. De verpakkingen in de winkel zijn zo groot dat je veel restjes over houdt. Met Solo Cooking proberen we dit probleem op te lossen. We verzamelen recepten die heel geschikt zijn voor 1 persoon en wanneer je toch ingrediënten over hebt, doen we suggesties voor gerechten waarin je de restjes kunt gebruiken.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Ontwikkeling website
  • Project management
  • SEO
  • Design
Homepage van de website Solo Cooking

Opzet

Solo Cooking is een moderne single page application (SPA) gebouwd met het Javascript framework Vue. De website heeft een backend gebouwd in Laravel, waarin zich een API en een beheeromgeving bevindt. Dit klinkt waarschijnlijk vrij technisch, dus wat houdt dit nu in?

Wanneer je op een traditionele website op een link klikt om naar een nieuwe pagina te gaan, dan zal het even duren voordat je de nieuwe pagina in beeld hebt. Je computer zal de volledige nieuwe pagina moeten laden en daar is wat tijd voor nodig. Met een SPA is dit niet langer het geval. Wanneer je navigeert naar een nieuwe pagina, dan zal enkel het deel van de pagina dat daadwerkelijk verandert, geladen worden. In het geval van Solo Cooking zal je bijvoorbeeld zien dat wanneer je op de verschillende recept categorieën klikt, de afbeelding bovenaan de pagina en de blokken aan de zijkant niet veranderen. Zo heb je een veel snellere website waar je prettig op navigeert.

Gebruiksvriendelijke mobiele weergave

Waarschijnlijk heb je tijdens het koken een smartphone of tablet bij de hand, geen computer. We hebben Solo Cooking daarom geoptimaliseerd voor deze kleine apparaten. Zo hebben we de verschillende stappen uit het recept duidelijk van elkaar gescheiden en genummerd. Zo zie je gelijk waar je gebleven bent. In de toekomst willen we dit verder uitbreiden, bijvoorbeeld door de stappen van een recept af te kunnen vinken of door de ingrediënten ook voor een ander aantal mensen weer te kunnen geven. Je kookt tenslotte niet altijd alleen voor jezelf.

Beheeromgeving

Om snel en eenvoudig nieuwe recepten aan Solo Cooking toe te kunnen voegen, hebben we een beheersysteem ontwikkeld. Met een handige afbeeldingen-tool kunnen er foto's van gerechten aan het recept gekoppeld worden. Voor de ingrediënten van een gerecht hebben we een speciale module ontwikkeld die automatisch de hoeveelheden omrekent naar het aantal personen waarvoor gekookt wordt!

Techniek

Backend

Icon Laravel Laravel

Frontend

Icon Vue Vue

Bijzonderheden

Single Page Application (SPA)
API ontwikkeling