Horren.com is de grootste online horrenspecialist van Nederland waar hordeuren en raamhorren op maat gemaakt worden. In de webshop kun je via een gebruiksvriendelijke interface het gewenste type hor selecteren, de maten en kleur kiezen en een bestelling plaatsen. Deze bestelling wordt vervolgens door Horren.com verwerkt en via een externe partij thuisbezorgd. Daarna hoeft de hor enkel nog geplaatst te worden. De handige instructiefilmpjes op de webshop helpen hierbij.

Onze rol

  • Ontwikkeling webshop
  • Sparring partner
  • Project management
  • SEO/SEA
Webshop Horren.com ontwikkeld door PLint-sites

Achtergrond

In 2014 is PLint-sites benaderd door Horren.com om een onderdeel van het interne bestelproces te automatiseren. Na een succesvolle oplevering volgden nog enkele opdrachten, wederom om diverse interne processen te automatiseren of te vereenvoudigen. Sindsdien hebben we de volledige backend vervangen door één centraal beheer systeem.

In het najaar van 2015 zijn we gestart met de vernieuwing van de webshop van Horren.com. Er is contact gezocht met design studio Capaz uit Utrecht en zij hebben een fantastisch ontwerp gerealiseerd. Wij hebben dit ontwerp vervolgens omgezet in een dynamische webshop, gebouwd met de moderne frameworks Laravel en Vue, die bovendien perfect aansluit op het interne, centrale beheersysteem. De nieuwe webshop is begin 2017 gelanceerd met allerlei handige features om het bestellen van een hor nog eenvoudiger te maken. We zijn dan ook geweldig trots op het eindresultaat. Met de vernieuwde, intuïtieve en gebruiksvriendelijke webshop is Horren.com helemaal klaar voor de toekomst.

Ook na de lancering van de webshop hebben we niet stil gezeten. Een webshop is immers nooit klaar. Daarnaast hebben we in 2019 ook de SEO/SEA van de webshop op ons genomen. Zo kunnen we de volledige gebruikerservaring optimaliseren, vanaf het moment dat een potentiële klant een advertentie of zoekresultaat in Google ziet tot de daadwerkelijke bestelling en informatie voorziening na aankoop.

Uitvoering

Een belangrijk onderdeel van elke webshop is de productpagina. Hier maakt de consument de keuze om een product wel of niet te bestellen. Omdat Horren.com maatwerkproducten aanbiedt, kan de consument alle specificaties van de hor zelf kiezen: van de afmeting tot de gewenste kleur en van gaassoort tot kozijntype. Door het grote aantal keuzemogelijkheden kan het bestellen van een hor best complex worden. Een duidelijke interface is dan een vereiste voor optimaal gebruiksgemak. Dit hebben we gerealiseerd door een product configurator te bouwen die de keuzemogelijkheden één voor één laat zien zodat je op je gemak een keuze kunt maken. Uiteraard wordt de prijs na elke keuze direct opnieuw berekend.

Product configurator webshop Horren.com

Iedere deur of raam is anders, maar we willen allemaal dat muggen en andere insecten buiten blijven. Welke hor is dan geschikt? Er zijn immers bijna 10 verschillende soorten horren. Om te zorgen dat de consument door de bomen het bos blijft zien is er een keuzehulp gebouwd. Via eenvoudige filtermogelijkheden (type kozijn, type gaas etc.) is al snel het best passende product gekozen. Even de juiste maten invoeren en bestellen maar!

Keuzehulp webshop Horren.com

Het afrekenproces: de laatste plaats waar de consument kan afhaken alvorens de bestelling definitief te plaatsen. Voor een hoge conversie zijn design en implementatie dan ook van levensbelang: duidelijke formulieren met uitleg, zodat de consument weet wat er van hem verwacht wordt. Zo helpen we de consument om de bestelling snel en eenvoudig af te ronden.

Checkout webshop Horren.com

Techniek

Backend

Icon Laravel Laravel

Frontend

Icon Vue Vue

Bijzonderheden

Diverse koppelingen met externe diensten
Koppeling betaalproviders