Wanneer je nieuwe website net live gegaan is, mag je verwachten dat deze voldoet aan de huidige standaarden op het gebied van gebruiksvriendelijk, vindbaarheid, design en veiligheid. Echter, het internet is continue in beweging en verbeteringen, nieuwe technieken en nieuwe standaarden worden voortdurend beschikbaar. Het daarom van belang om je website goed te onderhouden en regelmatig te updaten.

Vindbaarheid

Een goede SEO strategie is van groot belang om je website hoog te laten score in de zoekresultaten. Het bieden van relevante content is wellicht het meest belangrijke aspect, gevolgd door een logische opbouw van je pagina’s en menu. Echter, het ranking algoritme van Google wordt steeds verder verfijnd en tegenwoordig kijkt Google naar meer dan alleen de inhoud van je website. Zo worden veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en snelheid steeds belangrijker.

Veiligheid

Sommige updates zijn essentieel om je website veilig te houden. Bijvoorbeeld, wanneer hackers een nieuwe manier gevonden hebben om het Wordpress CMS binnen te dringen, dan zul je zo snel mogelijk moeten updaten naar de nieuwste versie. De overige verbeteringen die we hier beschrijven, zijn niet of nauwelijks van belang voor de veiligheid, maar wel voor de werking en uitstraling van je website.

Gebruiksvriendelijkheid

Zo zijn er tegenwoordig op het gebied van gebruiksvriendelijkheid steeds meer mogelijkheden om het bezoekers gemakkelijk te maken. Snel navigeren naar de juiste pagina, op eenvoudige wijze het product naar keuze in je webshop vinden, of snel informatie aanvragen via een contactformulier: dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij de techniek zich de laatste jaren sterk ontwikkeld heeft.

Daarnaast is het van belang te kijken naar je doelgroep. Op welke apparaten bezoeken zij je website? Er worden steeds meer smartphones gebruikt om te internetten en het wordt steeds belangrijker om te zorgen voor een goede gebruikservaring op deze kleine schermen. Misschien is het voldoende om je website te voorzien van responsive design, maar je kunt er ook voor kiezen om te upgraden naar een progressive web app, zodat bezoekers het gevoel hebben dat ze een echte app gebruiken.

Snelheid

Niemand houdt van wachten en dat geldt zeker voor website bezoekers. Bezoekers verwachten een snelle site, ook als ze je website bezoeken op hun smartphone. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je website te optimaliseren. Op dit vlak is er de laatste jaren veel verbeterd, dus als je website al enkele jaren uit is, is hier waarschijnlijk winst te behalen.

Wat kan PLint-sites voor je doen?

Er komt heel wat kijken bij het monitoren en up-to-date houden van je website. PLint-sites heeft ruime ervaring met bovengenoemde aspecten en we helpen dan ook graag met het optimaliseren van jouw website. Neem dan ook contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.