Online sporttoto voor grote wielerrondes

Het Cycling Story Koersspel is de eerste webapplicatie die we ontwikkeld hebben en zal daarom altijd een beetje speciaal voor ons blijven. Naast het ontwikkelen van webshops en webapplicaties, houden we van wielrennen en doen we graag mee aan wielerpools ten tijde van de grote wielerrondes. Het was een logische stap om zelf ook zo’n pool op te zetten en het begin van een mooie samenwerking met de mensen van Cycling Story.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Design
  • Ontwikkeling platform
  • Projectmanagement
Homepage van het Cycling Story Koersspel

Idee

In het Koersspel kan je zelf ploegleider zijn tijdens een wielerronde. Je kiest 15 renners uit de Tour, Giro of Vuelta en sprokkelt punten wanneer zij in een etappe bij de top 10 van het klassement eindigen. Je kunt je vrienden uitnodigen om mee te doen en deel te nemen aan een zogenaamde subpool.

De eerste editie van het Cycling Story Koersspel vond plaats in 2013. Vervolgens is het platform regelmatig uitgebreid met nieuwe features, mede op basis van de feedback van de deelnemers. In 2016 hebben we voor de start van de vierde jaargang het platform geheel vernieuwd, zowel op technisch vlak als op het gebied van design. Zo hebben we bijvoorbeeld ondersteuning voor smartphones toegevoegd, zodat het Koerspel ook op telefoons makkelijk te spelen is. Ieder jaar nemen de deelnemersaantallen toe. Met name de Tour de France is populair met ruim driehonderd deelnemers.

Features

Frontend

Mijn team in het Cycling Story Koersspel

In de week voordat een wielerronde start kan je als ‘ploegleider’ een team samenstellen. In een handige interface worden alle deelnemende ploegen en renners getoond. Hier kan je eenvoudig de renners selecteren van wie je verwacht dat ze goed zullen presteren en je voorspelling voor de winnaars van het eindklassement, bergklassement en puntenklassement invullen (de truien).

Tijdens de ronde worden de uitslagen dagelijks ingevoerd en worden alle klassementen automatisch geüpdatet. Verschillende statistieken kunnen per deelnemer bekeken worden, waaronder het totaal aantal punten per etappe (grafiek) en de renners die de meeste punten behaald hebben voor jouw team (taartdiagram). Daarnaast kan je jouw team vergelijken met dat van een andere deelnemer. Tenslotte kun je zien welke renners je had moeten kiezen voor een maximale score in het spel.

Backend

Voor de organisatie van het Koersspel is een uitgebreid beheersysteem ontwikkeld. ontwikkeld. Hier worden de wielerrondes aangemaakt en beheerd, kunnen de uitslagen ingevoerd worden en kunnen er mailings gestuurd worden naar de deelnemers.

Techniek

Backend

Icon Laravel Laravel

Frontend

Icon Vue Vue

Bijzonderheden

Diverse mailings
Weergave dynamische data in grafieken
Gebruiksvriendelijke interfaces voor complexe processen

Reactie van Cycling Story

Pim heeft voor ons een exclusief wielerspel opgezet, waarbij hij zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase van zowel het spel zelf als de website voor zijn rekening genomen heeft. Het Cycling Story Koersspel is een succes gebleken onder de deelnemers en groeit iedere editie weer. E-mails worden snel beantwoord en eventuele problemen worden snel verholpen. Een goede samenwerking!