Progressive web app voor intern gebruik

Met de mogelijkheden die progressive web apps tegenwoordig bieden, konden wij niet achterblijven en hebben we een app voor (eigen) intern gebruik ontwikkeld, de PLintApp. Een mooie manier om enerzijds nieuwe technieken toe te passen en anderzijds een app te bouwen die we ook daadwerkelijk dagelijks gebruiken.

Het idee was om een app te ontwikkelen waarin we onze dagplanning kunnen inzien en waarmee we inzicht hebben in de gewerkte uren en omzet van de afgelopen periode. De informatie (data) zou uit ons eigen Administratie Panel komen. Hoewel we natuurlijk op die applicatie kunnen inloggen om deze gegevens in te zien, is die applicatie niet geoptimaliseerd voor smartphones. Bovendien geeft een progressive web app de mogelijkheid om push meldingen te ontvangen. Zo zijn we bijvoorbeeld direct op de hoogte als er een nieuw actiepunt voor ons wordt ingepland.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Ontwikkeling app
  • Project management

Push meldingen

Login pagina voor de PLint app

Push meldingen zijn heel handig. Tenminste, als ze verstandig worden gebruikt. Elke vijf minuten een melding is wellicht wat teveel van het goede. We hebben de app daarom zo geconfigureerd dat er twee keer per dag een melding binnenkomt die aangeeft welke actiepunten nog op de planning staan.

Snel, makkelijk en altijd up-to-date

De PLint app kan eenvoudig worden geïnstalleerd op het homescreen van je telefoon, dat gaat bijna vanzelf. Zo kun je de app nog sneller bereiken en hoef je dus niet langer in de browser naar een url te navigeren. Daarnaast is de app altijd up-to-date. Dat wil zeggen, zodra er een nieuwe versie online is, volgt er automatisch een melding om de app te updaten.

Hoewel de app technisch gezien 'gewoon' een website is, voelt het gebruik aan alsof het een native app op je telefoon is. Het grote voordeel van een progressive web app is dan ook dat je slechts één app hoeft te ontwikkelen, terwijl je voorheen aparte native apps nodig had voor Android en iOS (Apple) apparaten. En dat scheelt weer in de kosten!

Techniek

Backend

Icon Laravel Laravel

Frontend

Icon Vue Vue

Bijzonderheden

Single Page Application (SPA)
API ontwikkeling