In het kort betekent SEO (search engine optimization) het optimaliseren van de website zodat deze goed gevonden wordt door zoekmachines (Google). Maar in de huidige online wereld betekent het niet meer simpelweg je keywords en descriptions uittypen en vervolgens goed linken binnen je site. Hoewel deze strategieën nog steeds werken, is er veel meer waar je op moet letten. Enkele voorbeelden:

SEO strategie

Een goede SEO strategie is van groot belang om je website hoog te laten score in de zoekresultaten. Het bieden van relevante content is wellicht het belangrijkste aspect. Je kunt landingspagina’s inzetten die speciaal geschreven zijn om bezoekers die een bepaalde zoekterm hebben gebruikt naar jouw website te trekken. Maar hoe je zo’n tekst schrijft heeft ook zo zijn invloed: na een onderzoek naar geschikte zoekwoorden, is het van belang om een tekst te schrijven waarin de zoektermen voorkomen in bijvoorbeeld de titel, de URL en de lopende tekst. Waak er echter voor om een onleesbare tekst te schrijven die tjokvol zoektermen staat: je schrijft immers voor je bezoekers, niet voor Google!

Verse content

Een ander onderdeel van de SEO strategie is het regelmatig verversen van de content van de website. Bied je bezoekers regelmatig nieuwe, interessante informatie aan. Verspreid je regelmatig een nieuwsbrief? Dan kan je de abonnee’s gelijk op de hoogte brengen van je laatste blog of de nieuwe collectie van je (kleding)webshop onder de aandacht brengen. Wellicht brengen ze nog eens een bezoekje aan de website. Met behulp van Google Analytics, de analyse tool die Google je gratis aanbiedt, kun je eenvoudig zien waar jouw bezoekers vandaan komen, welke pagina’s ze bekijken, hoe lang ze op je site blijven en waar mogelijke verbeteringen mogelijk zijn.

Mobile friendly

Steeds meer mensen gebruiken hun tablet of smartphone om een website te bekijken. Door middel van responsive design kan je je website optimaliseren voor deze kleine schermen. In april 2015 heeft Google de ‘mobile friendly’ update doorgevoerd, die ervoor zorgt dat websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel hoger in de zoekresultaten komen als er gezocht wordt vanaf een smartphone. Zorg er dus voor dat je website goed functioneert op mobiel om geen bezoekers mis te lopen.

SEO advies nodig?

SEO is van groot belang voor de vindbaarheid van websites. PLint-sites geeft je graag advies over SEO en het optimaliseren van je website of webshop. We bespreken graag de mogelijkheden met je.