Online platform voor monitoren groei

BabyChart is een online platform waarop ouders eenvoudig de groei en ontwikkeling van hun baby of peuter kunnen bijhouden. Op regelmatige tijdstippen voeren zij de lengte en het gewicht van hun kindje in, waarna er automatisch een groeigrafiek getoond wordt. In deze grafiek worden ook de groeicurves van het consultatiebureau getoond, zodat de ouders gelijk kunnen zien hoe het kind zich ontwikkelt. Daarnaast kunnen de ouders eenvoudig een online fotoboek van hun opgroeiende kind maken.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Design
  • Webdevelopment
  • Communicatie eindgebruikers
  • SEO
Op Babychart maak je eenvoudig een groeicurve voor je kinderen

Idee

Het bijhouden van de groei van een baby wordt al sinds jaar en dag gedaan, omdat afwijkingen in de groei mogelijk kunnen duiden op ziekte of problemen met de voeding. Vroeger werd dit gedaan met pen en papier: op een afbeelding met daarop de gemiddelde groeicurve van het consultatiebureau kunnen de lengte en het gewicht van het kind ingetekend worden. Het volgen van de groei van het kind kan veel leuker en gemakkelijker gemaakt worden als dat digitaal kan en groeicurves automatisch gegenereerd kunnen worden. Daarnaast kunnen de ouders de groeicurve delen met familie en vrienden als zij dat leuk vinden.

BabyChart is in 2013 gelanceerd en inmiddels hebben ruim 3500 mensen gebruik gemaakt van het platform. In 2018 is BabyChart geheel herzien op het gebied van techniek en design. Omdat BabyChart steeds vaker op smartphones gebruikt wordt, is er speciale aandacht gegeven aan de gebruikservaring voor deze apparaten.

Uitvoering

Groeicurves

Puntengrafiek in het Cycling Story Koersspel

Op de ‘groeipagina’ kunnen ouders de lengte en het gewicht van hun kind invoeren voor verschillende datums. De bijbehorende groeigrafiek wordt direct getoond. Naast het vergelijken van de groeigrafiek met de curves van het consultatiebureau, is het ook mogelijk om te vergelijken met kinderen van familie en vrienden die hier toestemming voor gegeven hebben.

Familie en vrienden uitnodigen

Het is leuk om de groeicurve te delen met je beste vrienden en familie, maar je wilt niet dat wildvreemden deze gegevens te zien krijgen. Daarom kunnen de ouders via het platform een uitnodiging versturen naar iemand die hun kind mag volgen. Zo hebben enkel personen met toestemming toegang tot de informatie over het kind.

Meetpunt herinnering

De groeicurve wordt interessanter naarmate deze meer meetpunten bevat. Omdat ouders met een pasgeboren kind vaak meer aan hun hoofd hebben, kunnen zij een meetpunt-herinnering instellen. Het systeem stuurt hen dan twee-wekelijks een herinnerings e-mail.

Fotoboek

De groei van een kind volgen met behulp van getallen is leuk, maar met foto’s wordt het nog leuker. De ouders kunnen eenvoudig foto’s uploaden, om zo ook de ontwikkeling van het kind in beeld te volgen.

Techniek

Backend

Icon Laravel Laravel

Frontend

Icon Vue Vue

Bijzonderheden

Weergave dynamische data in grafieken