De term ‘progressive web app’ is heel erg in zo halverwege 2020. Maar wat houdt dit nu exact in? En is het noodzakelijk om een progressive web app te hebben in deze tijd?

Wat is een progressive web app?

Een progressive web app kan worden gedefinieerd als een website die net zo werkt als een gewone app. De grote voordelen van een progressive web app zijn:

  • Het is een betrouwbare, snel ladende applicatie die ook geheel of gedeeltelijk bruikbaar is als je offline bent.
  • Het werkt gewoon lekker: snel en soepel. Hoewel het eigenlijk een ‘gewone’ website is, voelt het aan als een native app (Android of iOS) en kan deze ook geïnstalleerd worden op het zgn ‘homescreen’ van een smartphone of tablet.
  • Er is ‘user engagement’ ofwel, de bezoeker blijft terugkeren om de app te gebruiken, bijvoorbeeld door het toepassen van push notifications.
  • De app kan gebruik maken van de zogenaamde native device features zoals de camera en GPS positiebepaling.
  • Het blijft tegelijkertijd ook een website. Dat betekent dat de app een veel groter bereik (via Google) heeft dan native apps en natuurlijk bruikbaar is op verschillende apparaten en schermformaten.
  • Het laten ontwikkelen van een native app is niet altijd noodzakelijk meer. Dat scheelt in de kosten.

Perfecte gebruikservaring

Door je website, webshop of online platform te ontwikkelen als een progressive web app geef je je bezoekers een perfecte gebruikservaring. De app werkt prettig en voelt aan als native, navigeren is eenvoudig en de app is snel. De goede performance van app heeft niet alleen voordelen voor de gebruikers: ook Google kan een snelle app waarderen.

Progressive web apps van PLint-sites

PLint-sites gaat mee met de de tijd en we ontwikkelen dan ook moderne websites en webapplicaties. Zo hebben we onze eigen website recentelijk omgebouwd en hebben we de website van Solo Cooking direct als een progressive web app ontwikkeld.

Ook voor jouw bedrijf kunnen we een progressive web app ontwikkelen. Voor meer informatie neem je contact met ons op!