Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

WordPress plugins

Heel veel websites worden tegenwoordig gebouwd met het WordPress CMS. Out of the box is dit al een heel krachtig platform, maar juist de uitbreidbaarheid van het systeem met plugins maakt het zo geliefd bij ontwikkelaars. Een plugin is niets meer dan een pakketje code dat functionaliteit toevoegt aan het platform.

Voordelen van een plugin

Het gebruik van plugins biedt vele voordelen, want plugins zijn

 • Eenvoudig in gebruik. Met de meeste plugins hoeft er geen regel geprogrammeerd te worden.
 • Configureerbaar. Extra opties, opmaak en meer kunnen eenvoudig via het backend van WordPress ingesteld worden.
 • Herbruikbaar. Populaire plugins worden op elke WordPress website geïnstalleerd.
 • Modulair en kunnen snel aan- en uitgezet worden.

Plugin ontwikkeling

Bij PLint-sites ontwikkelen we plugins en kunnen we bestaande plugins uitbreiden. Wanneer een bestaande plugin uitgebreid kan worden scheelt dit danig in de kosten omdat een deel van het werk al is gedaan en we niet opnieuw het wiel hoeven uitvinden. Indien er heel specifieke wensen zijn die een nieuwe plugin rechtvaardigen, maken we in overleg een lijstje met gewenste features en ontwikkelen we de plugin. Recentelijk hebben we zodoende voor onze klanten een aantal plugins ontwikkeld.

Voorbeelden van plugins

 • PDF nieuwsbrief upload
  Plugin om een nieuwsbrief (als pdf) te kunnen uploaden via het backend en de nieuwsbrief is dan te downloaden op de website. Het aantal downloads van elke nieuwsbrief wordt bijgehouden.
 • Tweestaps registratie
  Plugin die de gegevens van een prospect bewaard totdat deze is goedgekeurd door de beheerder van de site. Zodra dit gebeurt wordt er een nieuwe gebruiker op de site aangemaakt en ontvangt de nieuwe klant hiervan bericht.
 • Easy Maintenance
  Plugin waarmee met een druk op de knop de website in onderhoudsmodus gezet kan worden. Op de website zelf wordt een tijdelijke en beheerbare pagina actief die al het bezoek wijst op de onderhoudsmodus waarin de website dan verkeerd.
 • Strava Connect
  De Strava Connect plugin maakt een koppeling tussen je WordPress website en Strava, een applicatie voor het monitoren van je presentaties op de (race)fiets. Na elke rit kunnen de gegevens vanaf Strava met de website worden gesynchroniseerd. Op de overzichtspagina worden verschillende widgets getoond, waaronder favoriete segmenten, laatst gereden routes en laatste prestaties op segmenten.

Een goed idee voor een plugin?

Mail ons (info@plint-sites.nl) of vul onderstaand formulier in voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Velden met een * zijn verplicht.

Overige diensten

Bekijk ook de overige diensten van PLint-sites: