Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

WordPress plugin voor Strava

Naast het ontwikkelen van websites, fietsen we erg graag. En dan met name in het heuvelachtige Limburgse landschap. Ook houden we erg van statistieken. Deze twee zaken komen bij elkaar in de Strava website en app.

Strava heeft in onze ogen echter één nadeel: voor iedere heuvel zijn er binnen Strava vaak meerdere segmenten. Dat maakt het lastig om een goed overzicht te hebben. Voor dit project wilden we dan ook enkel de voor ons interessante segmenten van Strava kunnen weergeven in het backend van WordPress om een scherper beeld te hebben van onze wielerprestaties op de heuvels in Limburg. Hiervoor hebben we een WordPress plugin ontwikkeld.

Onze rol

 • Idee en functioneel ontwerp
 • Webdevelopment

Features

De WordPress website wordt gekoppeld met de Strava REST API via een OAuth authorisatie. Nadat de verbinding is opgezet kunnen diverse gegevens uit Strava opgehaald worden waaronder:

 • Informatie over de ingelogde gebruiker (athlete).
 • Informatie over de ritten van deze gebruiker (activities).
 • Informatie over prestaties op segmenten van deze gebruiker (efforts).
 • Ruwe data van een rit of segment.

De Strava data wordt slechts één keer opgehaald via de API en vervolgens opgeslagen in de WordPress database. Dit verbetert de performance en beperkt het aantal API aanroepen.

De gebruiker kan zelf interessante segmenten invoeren. Dit kan per stuk of in bulk. Vervolgens kunnen ritten worden geïmporteerd waarbij de prestaties op de ingevoerde segmenten worden opgeslagen.

Statistieken

De opgeslagen data wordt vervolgens gebruikt om diverse inzichten te geven door middel van widgets op de overzichtspagina van de plugin. Hieronder volgen enkele voorbeelden van de grafieken en overzichten.

Recente resultaten getoond in de Strava koppeling met WordPress Van de laatste 3 ritten staan de prestaties op de interessante segmenten onder elkaar. Per segment worden de statistieken en de gereden tijd getoond. Daarnaast toont de plugin op welke plek deze prestatie staat.
Heatmap voor de strava koppeling met WordPress Van de laatste 5 ritten wordt de ruwe Strava data opgehaald. Dit betreft alle coördinaten per rit. Vervolgens wordt hier met de Google Maps API een heatmap van gemaakt.
Segmenten binnen een bepaalde straal getoond in de Strava koppeling met WordPress Voor de interessante segmenten die zijn geselecteerd door de gebruiker en een ingevoerd startpunt kunnen alle segmenten binnen een straal van x km getoond worden. Wordt een andere straal gekozen dan worden de segmenten op de kaart realtime geüpdatet.
Statistieken getoond in de strava koppeling met WordPress Statistieken van de laatste vier weken, het lopende jaar (year to date) en alle ritten. Deze data komt direct uit de Strava API en is niet gemanipuleerd.
 • Segmenten die binnen een bepaalde straal van de woonplaats van de gebruiker liggen.
 • Prestaties in recente ritten.
 • Heatmap van recente ritten: waar is de atleet recent geweest.
 • Lijstje met favoriete segmenten (meest gereden).
 • Zoeken en filteren in segmenten. Per segment wordt de ligging, statistieken en beste vijf prestaties getoond.
 • Algemene statistieken (aantal ritten, aantal km, en aantal hoogtemeter) worden getoond voor afgelopen vier weken en het lopende jaar.

Techniek

Backend

Frontend

Build pipeline

 • Git
 • Bitbucket

Wil jij ook een WordPress Plugin laten ontwikkelen?

Dan ben je bij PLint-sites aan het goede adres. We denken graag met je mee, zodat we een plugin kunnen realiseren die perfect aansluit op je WordPress website.

Laat je gegevens achter via het contact formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.