Menu Logo PLint-sites PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

Ontwikkeling webshop Horren.com

Horren.com is de grootste online horrenspecialist waar hordeuren, raamhorren en horlamellen op maat gemaakt worden. In de webshop kan je via een gebruiksvriendelijke interface eenvoudig het gewenste type hor selecteren, de maten kiezen en een bestelling plaatsen. Deze bestelling wordt vervolgens door Horren.com verwerkt en via een externe partij thuisbezorgd.

Onze rol

  • Webdevelopment
  • Sparring partner
Webshop Horren.com ontwikkeld door PLint-sites

Achtergrond

In 2014 is PLint-sites benaderd door Horren.com. Het betrof een kleine opdracht om een onderdeel van het interne bestelproces te automatiseren. Na een succesvolle oplevering volgden nog enkele andere opdrachten, wederom om diverse processen te automatiseren of te vereenvoudigen. In de loop van de tijd hebben we de volledige backend van de webshop vervangen door één centraal systeem.

In het najaar van 2015 zijn we gestart met de vernieuwing van de webshop van Horren.com. Er is contact gezocht met design studio Capaz uit Utrecht en zij hebben een fantastisch ontwerp gerealiseerd. Wij hebben dit ontwerp vervolgens omgezet in een dynamische webshop, gebouwd met met de moderne frameworks Laravel en Vue. De nieuwe webshop is aan het begin van 2017 live gegaan met allerlei handige features om het bestellen van een hor nog eenvoudiger te maken. We zijn dan ook geweldig trots op het eindresultaat. Met de vernieuwde, intuïtieve en gebruiksvriendelijke webshop is Horren.com helemaal klaar voor de toekomst.

Uitvoering

Een belangrijk onderdeel van elke webshop is de product pagina. Hier maakt de consument de keuze om een product wel of niet te bestellen. Omdat Horren.com maatwerkproducten aanbiedt, zit hier een extra uitdaging. De consument moet namelijk nauwgezet het hor configureren: van de afmeting van het raam tot de gewenste kleur van het hor en van gaassoort tot kozijntype. Deze gegevens zijn nodig om het hor volledig naar wens te produceren. Voor ons een mooie uitdaging om een duidelijke én gebruiksvriendelijke product configurator te maken.

Product configurator webshop Horren.com

Iedere deur of raam is anders, maar we willen allemaal dat muggen en andere insecten buiten blijven. Welke hor is dan geschikt? Bij Horren.com zijn er ruim 10 verschillende producten. Om te zorgen dat de consument door de bomen het bos blijft zien is er een keuzehulp gebouwd. Via eenvoudige filtermogelijkheden (type kozijn, type gaas etc.) is al snel het best passende product gekozen. Even de juiste maten invoeren en bestellen maar!

Keuzehulp webshop Horren.com

Het afrekenproces: de laatste plaats waar de consument kan afhaken alvorens de bestelling definitief te plaatsen. Voor een hoge conversie zijn design en implementatie van levensbelang: duidelijke formulieren met uitleg en directe feedback wanneer de consument een formulierveld invult. Zo helpen we de consument om de bestelling snel en eenvoudig af te ronden.

Checkout webshop Horren.com

Techniek

Backend

  • Icon Laravel Laravel
  • Icon PHP PHP
  • MySQL
  • Cronjobs
  • API ontwikkeling
  • Betaalkoppeling

Frontend

Build pipeline

Tools

  • Trello

Bekijk hier de website van onze klant: www.horren.com. Voor de webshop hebben we ook een op maat gemaakt beheeromgeving ontwikkeld.

Ook een webshop?

Interesse in een op maat gemaakte webshop? We bespreken graag de mogelijkheden!