Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Eenvoudig online factureren

Factureren is onlosmakelijk verbonden met het leveren van een dienst of product. Het maken en verwerken van facturen wordt doorgaans niet als het fijnste klusje ervaren, maar men ziet wel in dat het een noodzakelijk stap is om betaald te krijgen.

In veel gevallen is het facturatie proces te automatiseren of in elk geval gebruiksvriendelijker te maken. Dat bespaart tijd zorgt voor minder fouten. PLint-sites heeft recent een aantal webapplicaties opgeleverd waarbij digitale facturen automatisch worden gegenereerd en verstuurd. Onze ervaring op een rij.

Gebruiksvriendelijk

Euro teken factuur

Een factuur moet aan een aantal regels voldoen voor de Belastingdienst. Hoewel de factuurvereisten per land kunnen verschillen, zullen doorgaans in ieder geval de gegevens van de geadresseerde vermeld moeten worden. Zeker bij facturen voor vaste klanten is het wel zo prettig om niet elke keer opnieuw alle gegevens van de klant in te moeten vullen. Een factuur applicatie gaat dan ook meestal gepaard met een klantensysteem waar je eenvoudig de klantgegevens beheert, zodat deze automatisch op de factuur kunnen worden gezet.

Wanneer je veel facturen moet sturen (bijvoorbeeld in een webshop), is het fijn als dit automatisch per e-mail gebeurt. Voor webshops wordt de factuur doorgaans direct verstuurd na het aanmaken van een bestelling. Een andere mogelijkheid is om de facturen periodiek te versturen op grond van de afgenomen producten.

Alle gestuurde facturen wil je natuurlijk in een duidelijk overzicht kunnen bekijken, zodat je in één oogopslag de omzet van bijvoorbeeld het lopende kwartaal kunt zien. Met het importeren van bankafschriften kan je zelfs automatisch de betaalstatus van een factuur bij laten werken. Omdat in de praktijk niet alle facturen binnen de betaaltermijn worden betaald, kan je een facturatie module voorzien van een mogelijkheid om herinneringen en aanmaningen automatisch te laten versturen.

Of het nu om een 'gewone' factuur, een proforma factuur, herinnering of aanmaning gaat, een factuur moet er netjes uitzien en aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Het bedrijfslogo en de bedrijfsgegevens mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor wie extra vrijheid wil, kunnen we factuur templates of sjablonen ontwikkelen waarin de gegevens zelf ingevuld kunnen worden. Dit kan helemaal naar wens ingericht worden.

Correcte berekeningen

Het spreekt voor zich, maar een factuurprogramma moet natuurlijk vooral correcte facturen genereren. Voor je administratie is het van groot belang dat de bedragen kloppen en voor de Belastingdienst is het noodzakelijk om oplopende factuurnummers te gebruiken. Om de kans op fouten te minimaliseren, is het verstandig om de berekeningen zoveel mogelijk te automatiseren.

Voor een factuur op grond van nacalculatie is het bijvoorbeeld handig om enkel een gewerkt aantal uren in te hoeven vullen en dit automatisch te vermenigvuldigen met het uurtarief. Ook de berekening van het BTW bedrag en de onderverdeling in een hoog en een laag BTW tarief kan automatisch berekend worden. Heb je daarnaast nog te maken met extra's, zoals verzendkosten en kortingen? Dan worden de berekeningen vaak nog wat complexer. Gelukkig zorgt een op maat gemaakt factuurprogramma ervoor dat het voor de gebruiker eenvoudig blijft.

Ook eenvoudig online factureren?

Wil jij factureren ook weer leuk gaan vinden? Met een factuurprogramma van PLint-sites komt dat in zicht! We bespreken graag de mogelijkheden.