Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Online urenregistratie

Iedere zzp’er of onderneming heeft baat bij een goede urenregistratie. Ook wij hebben graag gedetailleerd inzicht in hoe we onze tijd besteden. Voor projecten waarbij we vooraf een offerte maken, is het van belang dat de daadwerkelijk gewerkte uren overeenkomen met de begrote uren. Daarnaast willen we inzicht in de tijd die we steken in werkzaamheden gerelateerd aan administratie, acquisitie, klantcontact, overleg, promotie, sales en marketing. Voor dit doel hebben we een 'urenregistratie tool' ontwikkeld.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Design
  • Webdevelopment
Overzicht webapplicatie urenregistratie

Aanpak

Allereerst hebben we in een brainstormsessie de verschillende wensen op papier gezet en vervolgens gestructureerd. Dit resulteerde in een database ontwerp, het hart van de applicatie, waar alle gegevens efficiënt worden opgeslagen. De database fungeert dan als een blauwdruk voor de nog te ontwikkelen applicatie. Door de webapplicatie modulair op te zetten blijven we flexibel voor toekomstige uitbreidingen.

Een tijdbesparende webapplicatie bouwen

Dit heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor onze urenregistratie. Wij werken de hele dag met de computer en hebben deze app de hele dag open staan. Na inloggen kom je direct op een overzicht waarin de uren die je afgelopen maand gewerkt hebt, overzichtelijk bij elkaar staan. Boven dit overzicht heb je de mogelijkheid om direct te ‘starten’ met een nieuwe taak.

Om de grote hoeveelheid gewerkte uren overzichtelijk te houden, kunnen we per klant een kleur instellen. Deze kleur wordt gebruikt als achtergrond in overzicht met gewerkte uren. Daarnaast hebben we verschillende overzichtpagina’s gecreëerd. Zo kan je met één klik een overzicht krijgen van alle klanten, projecten, subprojecten en het totaal gewerkte uren wat weer handig is voor het factureren.

Daarnaast heeft de app een uitgebreide zoekfunctie. Zoeken op periode, specifieke klant of project behoren tot de mogelijkheden. Gebruik van de zoekfunctie levert je een gedetailleerd overzicht op van gewerkte uren.

Extra functionaliteit

Hoewel urenregistratie het hoofddoel was, hebben we de webapplicatie inmiddels uitgebreid met extra functionaliteit. Zo is er de mogelijkheid om contactgegevens van klanten te beheren, actiepunten overzichtelijk bij te houden en facturen te versturen. De tool heeft ons inmiddels veel tijd bespaard bij allerlei administratieve taken en ons tegelijkertijd duidelijke inzichten gegeven in de besteding van onze tijd. Mochten we desondanks in de toekomst extra functionaliteit nodig hebben, dan kunnen we de applicatie eenvoudig uitbreiden.

Techniek

Backend

Frontend

Build pipeline

Tools

  • Trello
  • PDF rapportage

Ook een op maat gemaakte app voor urenregistratie?

Wil jij je urenregistratie ook automatiseren? Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!