Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Online sporttoto voor grote wielerrondes

Het Cycling Story Koersspel is een spel waarbij jij ploegleider kunt zijn tijdens één of meerdere grote wielerrondes. Kies jouw 15 renners uit de Tour, Giro of Vuelta en sprokkel punten wanneer zij in een etappe bij de eerste 10 eindigen. Nodig je vrienden uit om ook mee te doen en maak subpools aan om het nog spannender te maken!

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Design
  • Webdevelopment
  • Projectmanagement
Homepage van het Cycling Story Koersspel

Idee

Nadat we tijdens de Tour de France van 2012 meegedaan hadden aan een wielerpool, ontstond het idee om zelf voor de andere grote wielerrondes een pooltje op te zetten. We hebben een webapplicatie opgezet om dit te realiseren en contact gezocht met de jongens achter Cycling Story. Zij volgen het wielrennen trouw en houden tijdens de grote wielerrondes de uitslagen goed bij.

In 2013 zijn we begonnen met de eerste editie van het Cycling Story Koersspel. Vervolgens is het Koersspel regelmatig uitgebreid met nieuwe features op basis van de feedback van de gebruikers. In 2016 hebben we voor de start van de vierde jaargang het platform geheel vernieuwd: zowel op technisch vlak als op het gebied van design. Ieder jaar nemen de deelnemersaantallen toe. Met name de Tour de France is populair met ruim driehonderd deelnemers.

Uitdaging voor de developers

Frontend

Mijn team in het Cycling Story Koersspel

In de week voordat een wielerronde start kunnen geregistreerde deelnemers een ploeg samenstellen. In een handige interface, gebouwd als single page application, worden alle deelnemende ploegen en renners getoond: De reeds gekozen renners worden uitgelicht en het volledige team staat in een apart blokje overzichtelijk op het scherm. Uiteraard kunnen deelnemers hun team samenstellen op zowel desktop computers als touch devices.

Tijdens de ronde worden iedere dag de uitslagen ingevoerd en worden alle klassementen automatisch geüpdatet. Verschillende statistieken kunnen per deelnemer bekeken worden, waaronder het totaal aantal punten per etappe (grafiek) en de renners die de meeste punten behaald hebben voor jouw team (taartdiagram). Daarnaast kan je jouw team vergelijken met dat van een andere deelnemer. Tenslotte kun je zien welke renners je had moeten kiezen voor een maximale score in het spel.

Backend

Puntengrafiek in het Cycling Story Koersspel

Voor de organisatie is een uitgebreid beheersysteem ontwikkeld. Hier kan het aantal deelnemers gemonitord worden, gericht e-mails gestuurd worden en een nieuwe wielerronde worden aangemaakt en beheerd. Met name het bouwen van een gebruiksvriendelijke interface voor het aanmaken van een nieuwe ronde was een uitdaging. Niemand heeft immers zin om handmatig voor elke ronde alle renners opnieuw in te voeren. De interface is daarom in verschillende delen gesplitst. Eerst wordt de algemene ronde informatie toegevoegd, dan de etappes en tenslotte de deelnemende ploegen. Per ploeg kunnen de renners geselecteerd worden via een handige interface.

Wanneer de ronde is gestart worden dagelijks de uitslagen ingevoerd. Ook hier wordt weer gewerkt met handige interface om per etappe de renners in de top tien te selecteren. Na het opslaan worden alle uitslagen op de website automatisch bijgewerkt en wordt er een e-mail verstuurd naar alle deelnemers.

Techniek

Backend

Frontend

Build pipeline

Tools

Bekijk deze website op .

Reactie van Cycling Story

Pim heeft voor ons een exclusief wielerspel opgezet, waarbij hij zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase van zowel het spel zelf als de website voor zijn rekening genomen heeft. Het Cycling Story Koersspel is een succes gebleken onder de deelnemers en groeit iedere editie weer. E-mails worden snel beantwoord en eventuele problemen worden snel verholpen. Een goede samenwerking!

Wil jij ook een online platform?

Heb jij ook een fantastisch idee voor een online platform? Wij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.