Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Online platform voor monitoren groei

BabyChart is een online platform waarop ouders eenvoudig de groei en ontwikkeling van hun baby of peuter kunnen bijhouden. Op regelmatige tijdstippen kunnen zij de lengte en het gewicht van hun kindje invoeren, waarna er automatisch een groeigrafiek getoond wordt. Deze groeigrafiek kan vervolgens vergeleken worden met de groeicurves van het consultatiebureau, zodat de ouders gelijk kunnen zien hoe het kind zich ontwikkelt. Daarnaast kunnen de ouders eenvoudig een online fotoboek van hun opgroeiende kind maken.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Communicatie eindgebruikers
  • Design
  • Webdevelopment
  • SEO
Op Babychart maak je eenvoudig een groeicurve voor je kinderen

Idee

Het bijhouden van de groei van een baby wordt al sinds jaar en dag gedaan, omdat afwijkingen in de groei van het kind mogelijk kunnen duiden op ziekte of problemen met de voeding. Het bijhouden van de groei werd vroeger gedaan met pen en papier: op een afbeelding met daarop de gemiddelde groeicurve van het consultatiebureau kunnen de lengte en het gewicht van het kind ingetekend worden. Het volgen van de groei van het kind kan veel leuker en gemakkelijker gemaakt worden als dat digitaal kan en groeicurves automatisch gegenereerd kunnen worden. Daarnaast kan het leuk zijn voor de ouders om de groeicurve te delen met familie en vrienden.

BabyChart is in 2013 gelanceerd en in 2018 geheel herzien op het gebied van techniek en design. Hierbij is speciale aandacht gegeven aan de gebruikservaring op de smartphone.

Uitdaging voor de developers

Familie en vrienden uitnodigen

Het is leuk om de groeicurve te delen met je beste vrienden en familie, maar je wilt niet dat wildvreemden deze gegevens te zien krijgen. Daarom kunnen de ouders van het kind via het platform een uitnodiging versturen naar iemand die het kind mag volgen. Zo hebben enkel personen met toestemming toegang tot de informatie over het kind.

Groeicurves

Puntengrafiek in het Cycling Story Koersspel

Op een speciale ‘groeipagina’ kunnen ouders de lengte en het gewicht van hun kind invoeren op verschillende datums. De bijbehorende groeigrafiek wordt direct getoond. Naast het vergelijken van de groeigrafiek met de curves van het consultatiebureau, is het ook mogelijk om te vergelijken met kinderen van familie en vrienden die hier toestemming voor gegeven hebben. De groeipagina is ontwikkeld als single page application om een gebruiksvriendelijke interface aan te bieden voor het invullen van de meetpunten. Uiteraard geoptimaliseerd voor alle schermformaten!

De groeicurve wordt interessanter naarmate deze meer meetpunten bevat. Omdat ouders met een pasgeboren kind vaak meer aan hun hoofd hebben, kunnen zij een meetpunt-herinnering instellen. Het systeem stuurt hen dan twee-wekelijks een herinnerings e-mail.

Fotoboek

De groei van een kind volgen met behulp van getallen is leuk, maar met foto’s wordt het nog leuker. De ouders kunnen eenvoudig foto’s uploaden, om zo ook de ontwikkeling van het kind in beeld te volgen.

Techniek

Backend

Frontend

Build pipeline

Tools

Bekijk deze website op .

Wil jij ook een webapplicatie?

Inmiddels hebben er al ruim 2800 mensen gebruik gemaakt van het online platform BabyChart. Dit bewijst dat we bij PLint-sites in staat zijn om een succesvol online platform op te zetten dat gebruiksvriendelijk is en goed werkt!

Heb jij ook een fantastisch idee voor een online platform? Wij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met je.