Online enquetes afnemen

Vroeger werden enquetes op papier afgehandeld. Respondenten kregen een vragenlijst die met potlood of pen ingevuld moest worden, waarna de resultaten met de hand verwerkt moesten worden. In het huidige digitale tijdperk is gelukkig veel meer mogelijk om het zowel de respondent als de organisator van de enquete gemakkelijk te maken.

Heb jij er wel eens over nagedacht om je marktonderzoek, imago onderzoek of klanttevredenheidsonderzoek online aan te bieden via je website?

Gebruiksvriendelijk en snel

Snel online enquetes afnemen

Een online enquete moet gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn, zodat voor alle deelnemers duidelijk is wat er van ze verwacht wordt en ze de enquete zonder problemen in kunnen vullen. Door de drempel voor respondenten zo laag mogelijk te houden, kunnen we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk deelnemers niet alleen beginnen met de vragenlijst, maar deze ook volledig afronden.

Uiteraard wordt de online enquete voorzien van responsive design. Zo kunnen de respondenten snel aan de slag, bijvoorbeeld in de trein of thuis op de bank.

De beheerder van de online enquete heeft uiteraard de volledige controle over de inhoud van de vragenlijst. Je kan hierbij denken aan het opstellen van vragen en antwoordmogelijkheden in de gewenste volgorde, maar ook het regelen van toegang tot de enquete. Mag iedere bezoeker van je website de enquete invullen of alleen bezoekers die zich eerder geregistreerd hebben?

Met een online enquete heb je meer mogelijkheden om het gedrag van respondenten te monitoren dan bij een ouderwetse papieren versie. Zie je dat respondenten steeds afhaken bij dezelfde vraag? Wellicht moet deze vraag opnieuw geformuleerd worden. Of heeft niet iedereen die je uitgenodigd hebt de enquete al ingevuld? Dan kan je ze eenvoudig opnieuw uitnodigen. Ook het verwerken van de resultaten gaat een stuk eenvoudiger. Alle antwoorden zijn immers digitaal beschikbaar, dus het genereren van automatische rapportages behoort tot de mogelijkheden.

Ook een online enquete integreren in je website?

PLint-sites kan dit voor je regelen. We denken graag met je mee, dus neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.