Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Module voor online afspraken

De online en offline wereld komen steeds dichter bij elkaar. Waar mensen vroeger even opbelden naar de kapper of huisarts om een afspraak te maken, wordt tegenwoordig vaak gebruikgemaakt van het internet. Ook reserveren bij een restaurant kan je steeds vaker via de website. Afspraken maken of reserveren, feitelijk komt het in grote lijn op hetzelfde neer: je wilt graag dat een dienstverlener tijd voor je vrijmaakt in zijn of haar agenda.

Wil je jouw klanten ook de mogelijkheid geven om direct via je website een afspraak te maken, dan zijn er talloze mogelijkheden. Er zijn bedrijven die kant-en-klare widgets aanbieden die je gemakkelijk kunt integreren in je website. Handig, maar het nadeel is dat je hier vaak maandelijks voor moet betalen en niet altijd voldoende mogelijkheden hebt om de styling van de widget volledig aan te passen aan je huisstijl. Een alternatief is om een afsprakenmodule op maat te laten ontwikkelen. Dit geeft je de mogelijkheid om de afsprakenmodule helemaal naar wens in te richten, zowel qua uiterlijk als de inhoud.

Online afsprakensysteem

PLint-sites is gespecialiseerd in het bouwen van interactieve websites. Een online afsprakensysteem hoort daar dan ook zeker bij. Zo’n systeem kan eenvoudig, helemaal in stijl worden geïntegreerd in de bestaande website.

Hieronder zie je een voorbeeld voor een denkbeeldige kapper. Je kunt het formulier invullen en je krijgt ook echte feedback alsof de afspraak is ingepland. Geen zorg, dit is slechts een demo, dus we zullen geen echte afspraak bij een kapper voor je maken. Wij bouwen namelijk websites en zijn niet zo goed met haar :-)

Velden met een * zijn verplicht.

Backoffice

De beheerder van het online afsprakensysteem moet een duidelijk overzicht hebben van de gemaakte afspraken, eenvoudig een mailtje kunnen sturen naar iemand die een afspraak heeft gemaakt en natuurlijk aan kunnen geven welke dagen beschikbaar zijn.

Zijn er meerdere dienstverleners op het systeem aangesloten (denk hierbij aan meerdere zelfstandige huisartsen die binnen een praktijk werken), dan is het van belang dat elke medewerker zelf kan inloggen om zijn of haar beschikbaarheid in het systeem in te vullen. Uiteraard is het ook mogelijk de beschikbaarheid van de medewerkers enkel door een beheerder te laten bijwerken.

Ook een online afsprakensysteem?

Zoals hierboven al beschreven, zijn de mogelijkheden eindeloos. PLint-sites denkt graag met je mee om een online afsprakensysteem op maat te maken voor jouw website. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!