Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Maatwerk website met recepten gericht op één persoon

Als je op zoek bent naar een een lekker gerecht, dan zijn er online genoeg receptensites te vinden. Keuze genoeg, maar er is één probleem met de meeste recepten: ze zijn bedoeld voor hele gezinnen of minstens voor twee personen, terwijl er in Nederland steeds meer alleenstaanden zijn.

Nu lijkt het eenvoudig om gewoon een halve portie te koken, maar dat blijkt in de praktijk toch lastig. De verpakkingen in de winkel zijn zo groot dat je veel restjes over houdt. Met Solo Cooking proberen we dit probleem op te lossen. We verzamelen recepten die heel geschikt zijn voor 1 persoon en wanneer je toch ingrediënten over hebt, doen we suggesties voor gerechten waarin je de restjes kunt gebruiken.

Onze rol

 • Idee en functioneel ontwerp
 • Webdevelopment (front- en backend)
 • Project management
 • SEO
 • Social media
Homepage van de website Solo Cooking

Opzet

Solo Cooking is een moderne single page application (SPA) gebouwd met het Javascript framework Vue. De website heeft een backend gebouwd in Laravel, waarin zich een API en een beheeromgeving bevindt. Dit klinkt waarschijnlijk vrij technisch, dus wat houdt dit nu in?

Wanneer je op een traditionele website op een link klikt om naar een nieuwe pagina te gaan, dan zal het even duren voordat je de nieuwe pagina in beeld hebt. Je computer zal de volledige nieuwe pagina moeten laden en daar is wat tijd voor nodig. Met een SPA is dit niet langer het geval. Wanneer je navigeert naar een nieuwe pagina, dan zal enkel het deel van de pagina dat daadwerkelijk verandert, geladen worden. In het geval van Solo Cooking zal je bijvoorbeeld zien dat wanneer je op de verschillende recept categorieën klikt, de afbeelding bovenaan de pagina en de blokken aan de zijkant niet veranderen. Zo heb je een veel snellere website waar je prettig op navigeert.

Gebruiksvriendelijke mobiele weergave

Wanneer je een recept hebt uitgezocht en wilt beginnen met koken, dan zal je het recept waarschijnlijk op een smartphone of tablet bekijken. Het is dan ook van groot belang dat je het recept prettig kunt volgen op deze kleine schermen. We hebben er daarom voor gekozen om de verschillende stappen uit het recept duidelijk van elkaar te scheiden en te nummeren. Zo zie je gelijk waar je gebleven bent. In de toekomst willen we dit nog uitbreiden, bijvoorbeeld door de stappen van een recept af te kunnen vinken.

Beheeromgeving

Om de inhoud van de website te beheren is een beheersysteem ontwikkeld. Hier kun je eenvoudig een nieuw recept toevoegen of een bestaand recept aanpassen. Met een handige afbeeldingen-tool kunnen er foto's van gerechten worden toegevoegd. Voor de ingrediënten van een gerecht is een speciaal formulier gebouwd zodat de hoeveelheden later gemakkelijk kunnen worden teruggerekend naar het aantal personen waarvoor er gekookt wordt!

Techniek

Backend

 • Icon Laravel Laravel
 • Icon PHP PHP
 • MySQL
 • API ontwikkeling

Frontend

Build pipeline

 • Webpack
 • Git
 • Bitbucket

Tools

Bekijk deze website op .

Wil jij ook een maatwerk website?

Wil je ook een op maat gemaakte website of webapp? Laat het ons weten, we bespreken graag de mogelijkheden.