Menu Logo PLint-sites PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

Uitgebreide beheeromgeving voor webshop

Horren.com is de grootste online horrenspecialist voor hordeuren, raamhorren en horlamellen. In de webshop kan je eenvoudig het een hor bestellen met de door jouw gewenste eigenschappen. Dit hor wordt vervolgens op maat gemaakt en thuisbezorgd. Om het proces van productie, verzending, facturatie en klantcontact te stroomlijnen, hebben we voor Horren.com een uitgebreide beheeromgeving ontwikkeld.

Onze rol

  • Webdevelopment
  • Sparring partner
Beheeromgeving voor webshop Horren.com

Achtergrond

Begin 2014 is PLint-sites benaderd door Horren.com om een applicatie te ontwikkelen waarmee de gegevens van een bestelling op eenvoudige wijze naar de externe verzendpartij gestuurd konden worden. Dit heeft de medewerkers van Horren.com veel handwerk bespaard. De samenwerking heeft geleid tot diverse uitbreidingen en uiteindelijk de ontwikkeling van een volledige beheeromgeving in 2015 en 2016. Ook na ingebruikname van de beheeromgeving voegen we nog regelmatig uitbreidingen en extra features toe.

Uitvoering

De gegevens van alle bestellingen die binnenkomen in de webshop zijn beheerbaar. Dat betekent dat alle specificaties van de producten in de bestelling aan te passen zijn door de beheerder. Hetzelfde geldt voor de klantgegevens, zoals (e-mail)adressen en telefoonnummers. Daarnaast kunnen bestellingen eenvoudig worden gesorteerd op bijvoorbeeld status en datum van verzending.

De medewerkers in de fabriek gebruiken de webapplicatie bij het produceren van de horren. De productspecificaties, zoals de kleur van de hor en het gaastype, staan overzichtelijk bij elkaar zodat de medewerkers efficiƫnt te werk kunnen gaan. Als alle producten in een bestelling gereed zijn, is deze klaar voor verzending. De koppeling met de externe vervoerder zorgt ervoor dat de gegevens automatisch bij de vervoerder komen. Nadat de klant zijn bestelling heeft ontvangen volgt de factuur automatisch.

Voor de beheerders hebben we diverse overzichten gecreƫerd zodat er altijd inzicht is in de verkoopstatistieken. Ook handig zijn de overzichten ten behoeve van de BTW aangiftes.

Techniek

Backend

  • Icon Laravel Laravel
  • Icon PHP PHP
  • MySQL
  • Cronjobs
  • API ontwikkeling
  • Betaalkoppeling

Frontend

Build pipeline

Tools

  • Trello
  • PDF rapportage

Reactie van onze klant

"Via onze webwinkel Horren.com willen we onze klanten zo snel en optimaal mogelijk bedienen. Dat kan alleen als de backend optimaal is. PLint-sites voelt perfect aan wat onze wensen zijn, en vertaalt dit naar prachtige applicaties die ons ongelofelijk veel werk en tijd uit handen nemen. Daarnaast is de samenwerking met PLint-sites ook erg fijn. Ze denken mee, doen hele goede suggesties, zijn snel, communiceren uitstekend en maken waar wat ze beloven. We zijn blij dat we voor PLint-sites hebben gekozen."

Deze beheeromgeving heeft betrekking op de webshop Horren.com.

Bekijk hier de website van onze klant: www.horren.com

Ook een webapplicatie?

Interesse in een op maat gemaakte beheeromgeving om interne bedrijfsprocessen te versnellen? Met een webapplicatie zijn regelmatig terugkerende werkzaamheden gemakkelijk te automatiseren. We bespreken graag de mogelijkheden!