Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Maatwerk wielerblog Train-mee

Train-mee is onze eigen wielerblog. Naast het ontwikkelen van websites, fietsen we graag door de Limburgse heuvels. Ook gaan we graag de grens over om de 'echte' bergen in bijvoorbeeld Frankrijk of Italiƫ te beklimmen. We houden onze fietsavonturen al een aantal jaar bij in een blog. In 2018 hebben we de blog volledig vernieuwd. Hierdoor heeft de website nu een moderne uitstraling, is supersnel en heel makkelijk te gebruiken op een smartphone.

Onze rol

  • Idee en functioneel ontwerp
  • Communicatie eindgebruikers
  • Design
  • Webdevelopment
  • SEO
Op Babychart maak je eenvoudig een groeicurve voor je kinderen

Aanpak

Oorspronkelijk hebben we Train-mee in WordPress ontwikkeld. WordPress is een heel mooi CMS om berichten in te schrijven, te herzien en comments makkelijk af te handelen. Echter, als je ook maatwerk functionaliteit aan je blog toe wilt voegen, dan zijn er in onze ogen betere opties, zoals het Laravel framework.

Voor Train-mee hebben we daarom een speciale aanpak gekozen. We blijven de berichten gewoon in WordPress schrijven en bewerken. Daarnaast bouwen we een nieuwe website in Laravel, waarbij we de berichten uit het WordPress systeem ophalen. Dit heeft een aantal voordelen. Alle berichten die we in het verleden geschreven hebben (inmiddels meer dan 500), kunnen in de bestaande WordPress website blijven. We hoeven dus geen ingewikkelde verhuizing uit te voeren. Daarnaast schrijven we nieuwe berichten ook binnen de WordPress omgeving en hebben we nog steeds de beschikking over de fijne teksteditor en de mogelijkheden voor het beheer van de berichten.

Door de website zelf in Laravel te ontwikkelen, hebben tegelijkertijd ook de vrijheid om de website helemaal naar wens op de bouwen. Van het design tot de werking van alle features.

Uitdaging voor de developers

Hoewel de combinatie van Laravel en WordPress voor Train-mee de ideale aanpak leek, zijn we tijdens de ontwikkeling nog flink wat uitdagingen tegengekomen. Gelukkig bleek er voor alles ook een oplossing te zijn. Zo hadden we bijvoorbeeld te maken met foto's die niet netjes weergegeven werden, links die niet meer werkten en informatie die (uit veiligheidsoverwegingen) niet zomaar door de WordPress API aan Laravel doorgegeven werd. Nadat we dit alles opgelost hebben, is de vernieuwde website voor Train-mee begin 2019 live gegaan.

Techniek

Backend

Frontend

Build pipeline

Tools

Bekijk deze website op .

Wil jij ook een blog voor jou op maat gemaakt?

Laat ons weten wat jouw plannen zijn en dan nemen we graag contact met je op om de mogelijkheden voor een maatwerk website of blog te bespreken.