Menu Logo PLint-sites PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

Onze WordPress blog

Bij de start van ons bedrijf in 2013 hebben we eerst prioriteit gegeven aan onze eigen website. Toen die stond leek het ons leuk om een blog (PLint-talk) te gaan bijhouden. Dat was ook gelijk een ideale manier om onze kennis van het WordPress CMS uit te breiden. Je hebt tenslotte altijd een project nodig om je nieuwe vaardigheden op te botvieren.

PLint-talk, de blog van PLint-sites

WordPress zit momenteel achter iedere vijfde nieuwe site en is daarmee veruit het meest gebruikte CMS. Dit komt door de eenvoud waarmee je snel een website online kunt hebben: binnen een half uur kun je beginnen met bloggen en eerlijk gezegd, soms kost het alleen al meer tijd om inspiratie op te doen voor een nieuw blog bericht.

We houden er niet van om het wiel opnieuw uit te vinden en daarom bekijken we graag of we onze wensen kunnen realiseren met bestaande tools. In dit geval houdt dat in dat we WordPress geconfigureerd hebben met één van de beschikbare standaard thema's. Vervolgens hebben we dit thema uitgebreid met zelfgeschreven templates en bestaande of zelfgeschreven plugins.

Voor onze blog heeft dat geleid tot een homepage waarop specifiek de laatste 5 berichten getoond worden. Verder hebben we de categorieën in het menu opgenomen: elk blog bericht wordt toegevoegd aan een bepaalde categorie om de inhoud van de blog gemakkelijk te rangschikken en doorzoekbaar te maken. Ook de verschillende templates hebben we een beetje aangepast. Zo hebben we het blok met reacties op de berichten wat aangepast en de ‘about-the-author’ box wat opgeleukt. Alles natuurlijk in de specifieke PLint-sites kleuren groen en blauw-paars.

Eind 2014 hebben we de blog ook meertalig gemaakt. We schrijven veel over technische onderwerpen en Engels is nu eenmaal de taal van de techniek en het web. We hopen met onze Engelstalige berichten dan ook meer mensen te bereiken. Meertaligheid hebben we gerealiseerd met behulp van de WPML plugin die het toevoegen van een of meerdere talen aan je website heel gemakkelijk maakt.

Ook starten met bloggen?

Wil je ook graag starten met bloggen? Kies dan voor een WordPress website met blog van PLint-sites. Met onze prijscalculator heb je snel een indicatie van de kosten.