Logo PLint-sites PLint-sites Maatwerk websites, webshops en applicaties

Onze WordPress blog

Bij de start van ons bedrijf in 2013 hebben we eerst prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van onze eigen website. Toen die stond was het tijd om ook een blog op te zetten: PLint-talk. Dit geeft ons de gelegenheid om in detail te schrijven over technieken die relevant zijn voor de ontwikkeling van websites. We hebben de blog opgezet in WordPress, een van de bekendste platformen om te bloggen.

PLint-talk, de blog van PLint-sites

WordPress zit momenteel achter iedere vijfde nieuwe site en is daarmee veruit het meest gebruikte CMS. Dit komt door de eenvoud waarmee je snel een website online kunt hebben: binnen een half uur kun je beginnen met bloggen en eerlijk gezegd, soms kost het alleen al meer tijd om inspiratie op te doen voor een nieuw blog bericht.

Plugins

We houden er niet van om het wiel opnieuw uit te vinden en daarom bekijken we graag of we onze wensen kunnen realiseren met bestaande tools. In dit geval houdt dat in dat we WordPress geconfigureerd hebben met één van de beschikbare standaard thema's. Vervolgens hebben we dit thema uitgebreid met beschikbare of zelfgeschreven templates en plugins.

Voor onze blog heeft dat geleid tot een homepage waarop specifiek de laatste 5 berichten getoond worden. Verder hebben we de categorieën in het menu opgenomen: elk blog bericht wordt toegevoegd aan een bepaalde categorie om de inhoud van de blog gemakkelijk te rangschikken en doorzoekbaar te maken. Ook de verschillende templates hebben we een beetje aangepast. Zo hebben we het blok met reacties op de berichten wat aangepast en de ‘about-the-author’ box wat opgeleukt. Alles natuurlijk in de specifieke PLint-sites kleuren groen en blauw-paars.

Meertalig

Eind 2014 hebben we de blog ook meertalig gemaakt. We schrijven veel over technische onderwerpen en Engels is nu eenmaal de taal van de techniek en het web. We hopen met onze Engelstalige berichten dan ook meer mensen te bereiken. Meertaligheid hebben we gerealiseerd met behulp van de WPML plugin die het toevoegen van een of meerdere talen aan je website heel gemakkelijk maakt.

Anno 2019 staat er een nieuwe update voor de blog op het programma. We willen zowel de techniek als de uitstraling van de website vernieuwen, zodat we een supersnelle, moderne blog krijgen. Hou dus ook onze blog in de gaten.

Ook starten met bloggen?

Wil je ook graag starten met bloggen? Kies dan voor een WordPress website met blog van PLint-sites. Met onze prijscalculator heb je snel een indicatie van de kosten.