Pim Hooghiemstra

Pim PLint-sites designer en developer Pim Hooghiemstra PLint-sites designer en developer Pim Hooghiemstra

“Al van kleins af aan ben ik altijd bezig geweest met getallen, rekenen dat soort dingen. Ook bij het bouwen van een website komt dit weer terug. Juist het puzzelen, het technische aan het bouwen van websites, vind ik erg leuk.

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar interactie op een website. Neem bijvoorbeeld het invullen van online formulieren: Als je een aankoop in een webshop doet, moet je vaak een account aanmaken en een wachtwoord kiezen. Met Javascript kunnen we je dan direct laten zien of je een sterk wachtwoord hebt gekozen. De technieken worden continu verbeterd waardoor het een interessante uitdaging is om steeds betere technieken in te zetten voor zoveel mogelijk gebruiksgemak.

Ik richt me meer en meer op het bouwen van snelle en gebruiksvriendelijke user interfaces. Daarbij gebruik ik het frontend framework Vue dat developers in staat stelt om modulaire en schaalbare applicaties op te bouwen. Het voordeel van Vue is dat je een groot deel van de code kunt hergebruiken voor het schrijven van native mobile apps. Op dit moment ben ik een dart app aan het ontwikkelen!”

Pim studeerde Technische Wiskunde aan de TU Delft (2002-2007) en is daarna gepromoveerd bij het Netherlands Institute for Space Research (SRON) in Utrecht. Daarna maakte hij samen met Leonie de stap naar het mooie Limburg om daar begin 2013 PLint-sites op te richten. Naast het bouwen van moderne websites en applicaties, fietst hij graag door het Limburgse mergel heuvelland!

Bekijk ook Pims profiel op Linkedin.

Leonie Derendorp

Leonie PLint-sites designer en developer Leonie Derendorp PLint-sites designer en developer Leonie Derendorp

“Ik vind het belangrijk dat een website of webapplicatie gebruiksvriendelijk is. Bezoekers moeten makkelijk door een website kunnen navigeren, zodat zij snel de juiste informatie kunnen vinden. Natuurlijk moet een website er ook fantastisch uit zien. Om een mooie, maar tegelijk functionele website te maken kan een behoorlijke uitdaging zijn. Wat mooi is, is immers niet altijd functioneel en het combineren van beiden maakt het ontwikkelen van websites erg interessant.

Een nieuw project begint meestal met een gesprek waarin we met de klant zijn wensen en idee├źn bespreken. Aan ons vervolgens de taak om deze wensen te structureren en om te zetten naar een technisch systeem. Dit kan behoorlijk complex worden, maar is wel een van de leukste dingen van websiteontwikkeling. We verrassen onze klanten dan ook graag met allerlei handigheidjes waar zij zelf nog niet aan gedacht hadden. Daarnaast bouwen we een website of webapplicatie graag zo op, dat deze in de toekomst ook makkelijk uitgebreid kan worden en mee groeit met het bedrijf van onze klant.

Momenteel hou ik me vooral bezig met het Laravel framework. Hiermee kunnen we moderne webapplicaties bouwen die helemaal voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Daarnaast blijft het analyseren en weergeven van data me interesseren. Met het D3 framework is het mogelijk om data te visualeren op een heel interactieve manier. Binnenkort kan je de eerste visualisaties aantreffen in onze projecten!”

Leonie studeerde tussen 2002 en 2007 aan de Universiteit Utrecht, daarna promoveerde zij bij het Instituut voor Marien en Atmospherisch onderzoek Utrecht (IMAU, 2012). Ook zij zag een toekomst buiten de wetenschap voor zich en verhuisde met Pim naar Limburg om in Sittard te gaan wonen. Bij Maatwebsite in Maastricht werkte ze als php developer aan verscheidene op maat gemaakte websites, webapplicaties en webshops. Sinds 2013 werkt zij als mede-eigenaar fulltime voor PLint-sites.

Bekijk ook het profiel van Leonie op Linkedin.

PLint-sites in de media

Van klimaat onderzoeker naar webdeveloper. In april 2018 vertelt Leonie in de IMAU nieuwsbrief over deze overstap.

Op 2 april 2016 stond Leonie als ondernemer van de dag in de nieuwsbrief en op de website van Wij Limburg. Lees het volledige artikel hier.

In maart 2013 stond Pim met een advertorial in de wijkkrant van Hoogveld, Sittard. Lees hier het stuk.

PLint-sites is ook...

Wil je eens praten over wat wij voor je kunnen betekenen? Laat een berichtje achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.