Menu Logo PLint-sites PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

Online platform

Bij veel bedrijven is de communicatie tussen medewerkers erg belangrijk. Zaken die een medewerker met een klant bespreekt en toezegt, zullen met het hele team gedeeld moeten worden. Ook als deze medewerkers aan de andere kant van de wereld in een andere tijdzone werken. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat alle informatie ook op een later moment snel opgevraagd kan worden. Dit is een situatie waarin een online platform uitkomst kan bieden.

Een andere situatie waarin een online platform de oplossing kan zijn, is wanneer je regelmatig te maken hebt met administratieve werkzaamheden die je steeds weer (handmatig) moet herhalen. Je kan hierbij denken aan het maken van facturen voor de afnemers van je producten, of het invoeren van betalingsgegevens uit je webshop in je boekhoudprogramma. Zulke handelingen kunnen geautomatiseerd worden in een online platform op maat gemaakt voor jouw wensen.

Ook voor het aanbieden van online diensten zijn er opties. Een veilingwebsite, een platform om zelfstandig professionals en opdrachtgevers bij elkaar te brengen of een website waar je eenvoudig de resultaten van je fietstochten bij kunt houden, het zijn slechts voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

De huidige generatie online platformen

Tegenwoordig zijn er online platformen in allerlei soorten en maten, zowel voor algemeen gebruik als intern binnen bedrijven en organisaties. Deze platformen hebben verschillende zaken gemeen. Zo hebben de meeste systemen gebruikers die zich moeten kunnen registreren en vervolgens inloggen. De gebruikers hebben verschillende rollen en privileges: beheerders, administrators en moderators mogen en kunnen uiteraard meer op het platform dan een eindgebruiker.

Daarnaast worden er vaak koppelingen gemaakt met externe diensten zoals bijvoorbeeld een verzendmaatschappij om pakketten te versturen bij een webshop of een koppeling met een facturatie programma in een online boekhoudprogramma.

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

Afhankelijk van het doel van het platform en de gebruikers is het van belang dat het portal op alle schermformaten gebruiksvriendelijk en intuïtief werkt. Omdat er op het kleine scherm van een smartphone veel minder informatie getoond kan worden moet er goed worden nagedacht over de interface die de gebruikers zien. Onze ervaring is dat dit veel meer is dan simpelweg de blokken waaruit de site is opgebouwd onder elkaar te zetten: een mobiele telefoon en/of een tablet wordt simpelweg heel anders gebruikt dan een traditionele desktop computer.

Ook een online platform?

Bij PLint-sites zijn we gespecialiseerd in maatwerk oplossingen voor bovenstaande problemen. We hebben reeds diverse online platformen ontwikkeld en onze kracht is het vertalen van de klantwens naar een functioneel ontwerp dat vervolgens wordt gerealiseerd. Het functioneel ontwerp wordt vervolgens voor verschillende schermformaten geoptimaliseerd zodat de interface perfect werkt.